Renata Brekalo rođena je 03.03.1966. u Zagrebu, izvorni je govornik njemačkog jezika te je od 1970. do 1986. živjela u Njemačkoj. Supruga je i majka dvoje djece. Studirala je njemački jezik i fonetiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje je stekla zvanje profesora njemačkog jezika i fonetike. Godine 2021. godine upisuje Poslijediplomski specijalistički studij Vođenje i upravljanje odgojno-obrazovnom ustanovom.

Radila je 5 godina u SUVAG-u, od 1996. do 2007. godine, a potom u školi stranih jezika “Stara Vlaška” s djecom i mladima svih dobi. U prosincu 2003. osnovala je privatnu predškolsku ustanovu koja je započela s odgojno-obrazovnim radom u predškolskoj godini 2006./2007. u općini Marija Gorica, a narednih godina dječji vrtić se širio i razvijao. Trenutno Dječji vrtić “Bambi” kao ustanova s javnim ovlastima djeluje na šest lokacija: Marija Gorica,Trstenik, Pušća, Podsused, Zaprešić i Jakovlje te broji petnaest skupina djece i četiri skupine predškole. Posebnost Bambi vrtića je da se uz redovni program njeguje umjetnički aspekt odgoja kod djeteta, provode verificirani jezični programi, u dva objekta provodi se waldorfski program, a u jednom od objekata u Pušći otvorena je skupina s verificiranim programom za djecu s teškoćama u razvoju. Od početka rada ustanove Renata Brekalo je obnašala funkciju ravnateljice Dječjeg vrtića «Bambi», a danas je u vrtiću, širenjem djelatnosti i zapošljavanjem odgovarajućeg stručnog kadra, u funkciji osnivačice.

Želja za otvaranjem škole je sazrijevala unazad 10 godina, nakon što sam uočila da je školstvo u Hrvatskoj u mnogo segmenata kruto, nije otvoreno za nove metode rada s djecom i nije prilagođeno djeci. Kroz iskustvo u vlastitoj organizaciji i kroz izazove u vođenju ljudi u svojoj predškolskoj ustanovi prirodan je tijek da svoje znanje pretočim u srednjoškolsko obrazovanje kako bi i u ovom području dala svoj maksimum. Vizija da škola može biti poučna, a topla, empatična, prijateljska i inspirativna je vodilja koju ćemo pokušati ostvariti u EPOHI. EPOHA bi trebala postati mjesto gdje će učenik biti u središtu, a da se učitelj i roditelj dobro osjećaju te da svatko od drugoga nauči najviše što može.

email. renata@epoha.hr