Inspiriani suradnjom

Učitelji su posvećeni uspostavljanju veze s roditeljima te su voljni pomoći roditeljima u razvoju roditeljskih vještina s namjerom olakšavanja djetetovog prijelaza iz “kuće u školu”. Odnos učitelj – roditelj osnažuju suradnja i podrška kroz zajednička događanja unutar škole, razgovori i radionice.

Srednjoškolci

Suradnja s roditeljima je temelj svakog uspješnog školovanja. Koliko god djeca u dobi od 15-18 godina žele biti odrasla, što po fizičkoj osnovi većina i jesu, toliko još više trebaju roditeljsku pažnju i podršku. Razumijevanje i uvažavanje za tinejdžera iznimno je važno, čak i u slučajevima kada donose pogrešne odluke. Tinejdžeru je od iznimne važnosti osjećaj da se ima na koga osloniti, da ga se prihvaća i da ga se uhvati kada pada.

U toj dobi djeca traže pustolovinu i vole istraživanje, pa je važno pustiti ih da steknu vlastita iskustva iz kojih izranja vlastito mišljenje. Roditelj treba biti spreman na tu vrstu pustolovine, a škola kao odgojno-obrazovna ustanova pruža roditelju i djetetu podršku i savjete na svim stepenicama njegova razvoja.

Zajedništvo je važan dio života škole, stoga škola rado organizira razna tematska druženja, sastanke i radionice te su nastavnici raspoloživi za informacije više puta u mjesecu kako bi suradnja s roditeljima bila što kvalitetnija. Potičemo dijalog te pozdravljamo svaku suradnju s roditeljima u epohi srednjoškolskog obrazovanja njegova djeteta.