Inspiriani suradnjom

Učitelji su posvećeni uspostavljanju veze s roditeljima te su voljni pomoći roditeljima u razvoju roditeljskih vještina s namjerom olakšavanja djetetovog prijelaza iz “kuće u školu”. Odnos učitelj – roditelj osnažuju suradnja i podrška kroz zajednička događanja unutar škole, razgovori i radionice.

Suradnja s roditeljima je temelj svakog uspješnog školovanja. Razumijevanje i uvažavanje za dijete iznimno je važno, čak i u slučajevima kada donose pogrešne odluke. Djeci je od iznimne važnosti osjećaj da se imaju na koga osloniti, da ih se prihvaća i da ih se uhvati kada padaju.

U dobi kada djeca traže pustolovinu i vole istraživanje važno je pustiti da steknu vlastita iskustva iz kojih izranja vlastito mišljenje. Roditelj treba biti spreman na tu vrstu pustolovine, a škola kao odgojno-obrazovna ustanova treba pružiti roditelju i djetetu podršku i savjete na svim stepenicama njegova razvoja.

Zajedništvo je važan dio života škole, stoga škola rado organizira razna tematska druženja, sastanke i radionice te su nastavnici raspoloživi za informacije više puta u mjesecu kako bi suradnja s roditeljima bila što kvalitetnija. Potičemo dijalog te pozdravljamo svaku suradnju s roditeljima u epohi osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja njegova djeteta.

Suočeni s teškoćama odrastanja učenici svoju potrebu za razgovorom mogu ostvariti individualno u razgovoru sa stručnim timom, a i u grupi dijeleći mišljenje i iskustva sa svojim kolegama u razredu u sklopu radionica Emocionalnog odgoja.

Svaka roditeljska potreba za savjetovanjem i razgovorom nalazi podršku stručnog tima s naglaskom na dobrobiti djeteta.

Podijeli na društvenim mrežama!

Molimo roditelje da za opravdavanje izostanaka koriste naše službene dokumente.
Roditelj je dužan izostanak opravdati u roku 7 dana.

Na ovom linku možete preuzeti

informacije učitelja u osnovnoj školi.

Na ovom linku možete preuzeti

informacije učitelja u gimnaziji.