Upis učenika u osnovnu školu

Obavijest o upisu u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2023./2024. na području Grada Zagreba

27.02.2024.

Sukladno odredbama Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava (NN 67/14, 63/20) upis djece u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2024./2025. obavljat će se u svim osnovnim školama na području Grada Zagreba po obavljenim pregledima djece u ambulanti školske medicine i pred stručnim povjerenstvom škole, a najkasnije do 15. lipnja 2024.

Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u I. razred osnovne škole provodi se od 31. ožujka do 15. lipnja.

Iznimno od navedenog roka, roditelji/skrbnici djece s već utvrđenim teškoćama u razvoju ili djece koja su dobila Rješenje o odgodi upisa u I. razred osnovne škole u školskoj godini 2023./2024., dužni su javiti se nadležnom liječniku školske medicine radi utvrđivanju psihofizičkog stanja djeteta i upisa u I. razred u razdoblju od 15. veljače do 15. travnja, kako bi im se pravovremeno odredila potrebna programska i profesionalna potpora.

Zahtjev za prijevremeni upis djeteta roditelj/skrbnik predaje u područnom uredu gradske uprave, sukladno djetetovom prebivalištu/boravištu, najkasnije do 31. ožujka 2024.

Molbu za upis djeteta u školu izvan upisnog područja roditelj/skrbnik predaje u tajništvo škole u koju želi upisati dijete do 15. svibnja 2024. godine. Zahtjevi se mogu predati i naknadno te će se obrađivati tijekom ljetnog perioda.

Informacije o mjestu i načinu provedbe pregleda utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta i upisa u I. razred te potrebni obrasci nalaze se na linkovima niže:

  1. Obavijest o upisu djece, šk. god. 2024./2025.
  2. Raspored pregleda djece u ambulantama školske medicine po upisnim područjima
  3. Obrazac zahtjeva za prijevremeni upis/odgodu upisa

S ciljem lakšeg praćenja procesa upisa, potrebnih koraka te ključnih datuma, Grad Zagreb pripremio je kratki Vodič za upise koji je dostupan ovdje.

Epoha, osnovna škola s pravom javnosti (u daljnjem tekstu: Škola) upisuje učenike od 1-8 razreda.

Prvi razred:

Učenici se upisuju u Školu prijavom na radionice “Upoznajmo školu” kroz upoznavanje s načinom rada Epohe, privatne osnovne škole u trajanju od 10 susreta.
Predbilježbe za radionice upoznavanja vrše se putem maila info@epoha.hr.

Cijena radionica je 53,09 eura.

Predbilježbe za radionice “Upoznajmo školu” od 15.2. – 15.04. 2024.

Važne informacije za upis djece u Epohu (ostali razredi):

  • potrebno se najaviti mailom ili telefonski za inicijalni razgovor.

Napominjemo da se za upis u školu Epohu formira lista čekanja te da se nakon inicijalnog razgovora upis u školu može omogućiti nakon hospitacije učenika. Ukoliko učenik posjeduje dokumentaciju važnu za funkcioniranje u školi i rad u nastavi, istu su roditelji obavezni predočiti na inicijalnom razgovoru.

Upisi za djecu od sedmog do osmog razreda

Nakon objave informacije o upisu djece u više razrede te upita roditelja za upis u sedmi i osmi razred, molimo sve zainteresirane roditelje da nam se jave putem kontakt forme.

Ime i prezime
Obavezan unos

Upis učenika u srednju školu

Epoha, privatna gimnazija s pravom javnosti (u daljnjem tekstu: Škola):

  • u školsku godinu 2024./25. upisuje 16 učenika u prvi razred po programu jezične gimnazije u trajanju od 4 godine.
  • Za upis u Epohu, privatnu gimnaziju obavezno je najaviti se na individulani razgovor (info@epoha.hr).
  • Učenici se u Školu upisuju koristeći Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole (NISPUSŠ) na web stranici https://srednje.e-upisi.hr/.

Učenicima je obavezni prvi strani jezik Engleski, a drugi Njemački. U školi učenici uče i Talijanski jezik, kao izborni.

Ugovor o školovanju potpisuju oba roditelja, dostavlja se mailom na info@epoha.hr i osobno prema prethodnoj najavi.

Školarina

Školarina za osnovnu školu i za gimnaziju iznosi 5.000,00 eura plativo u 10 mjesečnih rata, ili jednokratno uz 5% popusta.

Školarina ne uključuje organizaciju redovne, dopunske i dodatne nastave, udžbenike, rad u radionicama, ulaznice za posjete scenskim predstavama, muzejima, galerijama, kulturnim spomenicima i kulturnim institucijama u Zagrebu, koje škola organizira kao dio nastavnog procesa.

Školarina ne uključuje učenički pribor i troškove stručnih putovanja. Iznos školarine moguće je platiti u ratama prema dogovoru s upravom Škole.

Škola organizira topli obrok za djecu (doručak i ručak). U ponudi su prema potrebi i alergijski i vegetarijanski obroci. Školarina ne uključuje topli obrok.