Upis učenika u osnovnu školu

Obavijest o upisu u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2021./2022. na području Grada Zagreba

 

            Upis djece u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2021./2022. obavljat će se u svim osnovnim školama na području Grada Zagreba odmah po obavljenim pregledima, a najkasnije do 15. lipnja 2021., sukladno odredbama Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava (Narodne novine 67/14).

           

U I. razred osnovne škole upisivat će se djeca koja do 1. travnja 2021. godine navršavaju 6 godina života (zaključno na dan 31. ožujka 2021. godine).

Prije upisa u I. razred, roditelj/skrbnik obvezan je dogovoriti termin pregleda za dijete u ambulanti nadležnog školskog liječnika radi utvrđivanja njegovog psihofizičkog stanja, a potom i u osnovnoj školi koju će dijete pohađati prema upisnom području.

Iznimno, sljedeće osnovne škole obavljat će pregled i upis djece na drugim lokacijama:

 • OŠ Miroslava Krleže, Kaptol 16 u OŠ Jabukovac, Jabukovac 30,
 • OŠ dr. Ivan Merz, Račkoga 4 u OŠ Matka Laginje, Laginjina 13,
 • OŠ Petra Zrinskog, Krajiška 9 u OŠ kralja Tomislava, Nova cesta 92,
 • OŠ Ksavera Šandora Gjalskoga, Mlinarska 35 u Školi za medicinske sestre, Mlinarska cesta 34,
 • OŠ Bukovac, Trnac 42 u prostorima Mjesnog odbora Bukovac, VIII. Požarinje 2a i
 • OŠ Vugrovec-Kašina u prostorima Škole u Kašini, Ivana Mažuranića 43.

Za dijete koje nije školski obveznik, a koje će tijekom 2021. godine navršiti šest godina života, roditelj/ skrbnik može u područnom uredu gradske uprave, sukladno djetetovoj prijavi prebivališta/boravišta, podnijeti zahtjev za prijevremeni upis u I. razred najkasnije do 31. ožujka 2021. godine. Za dijete koje je pohađalo predškolsku ustanovu roditelj/skrbnik dužan je, uz zahtjev za prijevremeni upis djeteta, priložiti i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta.

U slučaju da dijete iz opravdanih razloga ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja do 4. lipnja 2021. godine, roditelj/skrbnik dužan je najkasnije do 30. svibnja 2021. godine o tome obavijestiti stručno povjerenstvo škole kojoj dijete pripada prema upisnom području te s njim dogovoriti drugo vrijeme pregleda.

Pri upisu u I. razred osnovne škole roditelj/skrbnik djeteta dužan je predočiti školi:

 1. mišljenje stručnog povjerenstva o utvrđenom psihofizičkom stanju djeteta za upis u I. razred i
 2. ukoliko je riječ o prijevremenom upisu u I. razred, Rješenje kojim se to odobrava.

Obavijest u cijelosti možete skinuti ovdje:

Epoha, osnovna škola s pravom javnosti (u daljnjem tekstu: Škola) upisuje učenike od 1-4 razreda.

Učenici se upisuju u Školu prijavom u Malu školu tj. kroz upoznavanje s načinom rada Epohe, privatne osnovne škole u trajanju od 10 susreta. Predbilježbe za Malu školu vrše se putem maila info@epoha.hr.

Važni datumi za upis djece u Epohu:

 • predbilježbe za prvi razred – u tijeku 
 • predbilježbe za djecu od drugog do šestog razreda – u tijeku
 • potrebno se najaviti mailom ili telefonski za inicijalni razgovora koji će se održavati od 15.03.2021. u trajanju od dva tjedna
 • predbilježbe za Malu školu do 1.4.2021.
 • upisi djece u prvog do četvrtog razreda i potpisivanje ugovora do 1.6.2021.

Upisi za djecu od sedmog do osmog razreda

Nakon objave informacije o upisu djece u više razrede te upita roditelja za upis u sedmi i osmi razred, molimo sve zainteresirane roditelje da nam se jave putem kontakt forme.

Upiši svoje ime i prezime
Obavezan unos
Poruka

Upis učenika u srednju školu

Epoha, privatna gimnazija s pravom javnosti (u daljnjem tekstu: Škola) upisuje 20 učenika u prvi razred po programu jezične gimnazije, u jednom razrednom odjeljenju u trajanju od 4 godine.

Učenici se u Školu upisuju koristeći Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole (NISPUSŠ) na web stranici www.upisi.hr.

Učenicima je obavezni prvi strani jezik Engleski, a drugi Njemački. U školi učenici uče i Talijanski jezik, kao izborni.

Školarina

Školarina za osnovnu školu iznosi 15.600,00 kn, a za srednju školu iznosi 25.000,00 kn.

Školarina uključuje organizaciju redovne, dopunske i dodatne nastave, udžbenike, rad u radionicama, ulaznice za posjete scenskim predstavama, muzejima, galerijama, kulturnim spomenicima i kulturnim institucijama u Zagrebu, koje škola organizira kao dio nastavnog procesa.

Školarina ne uključuje učenički pribor i troškove stručnih putovanja. Iznos školarine moguće je platiti u ratama prema dogovoru s upravom Škole.

Škola organizira topli obrok za djecu (doručak i ručak). U ponudi su prema potrebi i alergijski, vegetarijanski i veganski obroci. Školarina ne uključuje topli obrok.