Lea Brezar rođena je u Zagrebu, 1. kolovoza 1977. Nakon završene srednje škole zapošljava se u Gradskom uredu za katastar i geodetske poslove grada Zagreba gdje je radila pet godina. Kako u Zavodu nije željela dočekati mirovinu, a njezina želja da život poprimi sasvim drugi oblik bila je jača od svega, Lea je 2001. godine napustila to radno mjesto. Kaže da je to bio početak njezina životnog učenja. Danas vodi uspješnu marketinšku agenciju Dhar media koja je osnovana 2009, te je od 2020. aktivna na polju obrazovanja (EPOHA, privatna osnovna škola i gimnazija).

Na Poslovnom učilištu Experta 2012. godine diplomira za Menadžera za odnose s javnošću. Nakon niza godina i proučavanja osobnog razvoja, 2019. na Open Universityju upisuje studij Psihologije i savjetovanja (BSc (Honours), Psychology with Counselling). U ljeto 2022. završava Life Navigation© program (odobren od Američke udruge psihologa) i stječe titulu Praktičara pozitivne psihologije i Mindfulnesa. Članica je Britanskog društva psihologa.

Osnivanje Dhar medie temeljilo se na odluci izgradnje stabilnog poslovnog okruženja postavljenoga na načela dharmičkog menadžmenta (Brendfulness metoda) koje je Lea kasnije opisala u svojoj knjizi “Izvan okvira”. Svoju poduzetničku priču započela je prije 20 godina, a danas zapošljava deset ljudi u agenciji za marketing i odnose s javnošću Dhar media gdje vode niz klijenata i projekata. U svom radu smo posvećeni promicanju organizacijske kulture i vođenja kroz postulate dharmičkog menadžmenta te su izdavači magazina BRENDfulness posvećenog upravo toj tematici. Od 2022. godine se bavi savjetodavnim radom.

Lea Brezar piše od svoje četrnaeste godine, od 2015. je samoizdavač. Iza nje je trinaest napisanih knjiga na temu pozitivne psihologije (poezija, romani i priručnici). Aktivna je promotorica poezije, njezin projekt #odapoeziji – poezija na city lights plakatima održava se u kasno proljeće od 2016. godine.

“Učenje može biti puno života, nadahnuto iskustvima onih koji prenose znanje i probuđeno znatiželjom onih koji ga primaju. Biti posvećen učenju o promjenama za mene je poziv te vjerujem da ćemo ovim iskorakom u obrazovanju započeti jednu novu epohu. S tom misijom osnovale smo školu – EPOHU koja će, nadamo se, nizu generacija dati nova iskustva i pomoći da u ovom izazovnom svijetu pronađu sebe.”

U školi je zaposlena na radnom mjestu savjetnice.

email. lea@epoha.hr

Edukacije:

  • 2022. – CBT for ADHD in Youth, Beck Institute
  • 2022. – Positive Psychology Practitioner, Life Navigation©, PositivePsychology.com
  • 2022.-2023. – CBT (Kognitivno-bihevioralna terapija) Essentials, Beck Institute
  • 2023. – Mindfulness X, PositivePsychology.com
  • 2023. – Understanding ADHD, The Open University
  • 2023. – Emotions and Emotional Disorders, The Open University
  • 2023. – 2024. – Integrating Mindfulness in Cognitive Behavior Therapy, Beck Institute