Lea Brezar rođena je u Zagrebu, 1. kolovoza 1977. Nakon završene srednje škole zapošljava se u Gradskom uredu za katastar i geodetske poslove grada Zagreba gdje je radila pet godina. Kako u Zavodu nije željela dočekati mirovinu, a njezina želja da život poprimi sasvim drugi oblik bila je jača od svega, Lea je 2001. godine napustila to radno mjesto. Kaže da je to bio početak njezina životnog učenja. Danas vodi uspješnu marketinšku agenciju Dhar media koja je osnovana 2009, te je od 2020. aktivna na polju obrazovanja (EPOHA, privatna gimnazija).

Na Poslovnom učilištu Experta 2012. godine diplomira za Menadžera za odnose s javnošću. Nakon niza godina i proučavanja osobnog razvoja, 2019. na Open Universityju upisuje studij psihologije i savjetovanja.

Osnivanje Dhar medie temeljilo se na odluci izgradnje stabilnog poslovnog okruženja postavljenoga na načela dharmičkog menadžmenta koje je Lea kasnije opisala u svojoj knjizi Izvan okvira. Svoju poduzetničku priču započela je prije 18 godina, a danas zapošljavamo deset ljudi u agenciji za marketing i odnose s javnošću Dhar media te vodimo niz klijenata i projekata. U svom radu smo posvećeni promicanju organizacijske kulture i vođenja kroz postulate dharmičkog menadžmenta te smo izdavači magazina BRENDfulness posvećenog upravo toj tematici.

Lea Brezar piše od svoje četrnaeste godine, od 2015. je samoizdavač. Iza nje je jedanaest napisanih knjiga na temu pozitivne psihologje (poezija, romani i priručnici). Aktivna je promotorica poezije, njen projekt #odapoeziji – poezija na city lights plakatima održava se u kasno proljeće od 2016. godine.

“Učenje može biti puno života, nadahnuto iskustvima onih koji prenose znanje i probuđeno znatiželjom onih koji ga primaju. Biti posvećen učenju o promjenama za mene je poziv te vjerujem da ćemo ovim iskorakom u obrazovanju započeti jednu novu epohu. S tom misijom osnovale smo školu – EPOHU, privatnu gimnaziju koja će, nadamo se, nizu generacija dati nova iskustva i pomoći da u ovom izazovnom svijetu pronađu sebe.”

email. lea@epoha.hr