Poštovani i dragi roditelji budućih osnovnoškolaca!

Pred vama i vašim mališanima stoji jedan važan izazov – promjena koju nosi odrastanje – odlazak u školu. Taj korak, sigurni smo radite oprezno i nadate se da će u novom okruženju vaše dijete primati istu onu ljubav, brigu i pažnju koju je dobivalo u vrtiću. 

Baš iz tog razloga, pozivamo Vas da upoznate jedno novo okruženje – školu Epohu koja kreće osnovnoškolskim programom u jesen 2021. Epoha je privatna osnovna škola radi prema državnom programu, ali u radu koristi waldorfsku metodologiju.


Sastanak s zainteresiranim roditeljima organiziran je putem Zooma, a za sastanak se potrebno registrirati!

O školi i pedagogiji

Zadaci škole koja koristi waldorfsku metodologiju u radu su:

Poticati zdravi razvoj svakog djeteta.

Omogućiti djetetu da razvije puni potencijal.

Pomoći djetetu da razvije talente i vještine potrebne za život.

Razredni učitelj

Priroda djeteta u osnovnoj školi je takva da dijete postaje svjesnije svoje unutarnje povezanosti sa svijetom te ga doživljava kroz ideju” svijet je lijep”. Razredni učitelj prati djecu od prvog do osmog razreda osnovne škole. Njegova je uloga biti predstavnik svijeta koji ga okružuje – svijet koji može istraživati, iskusiti i otkriti.

Epohalna nastava

Nastava u epohama od 3-4 tjedna omogućava djetetu da potpuno uroni u nastavni sadržaj. Epohe se izmjenjuju tijekom cijele nastavne godine.

Podijeli!

Ritam u učenju

Ritam je vitalni element u procesu učenja. Školski dan i školska godina usklađeni su s ritmičkim dnevnim, mjesečnim i godišnjim promjenama u prirodi što pomaže u postizanju zdravog balansa između koncentracije i relaksacije, mentalnog i praktičnog rada, pokreta i odmora, slušanja i sudjelovanja, promatranja i činjenja. Svaki dan i svaki sat ima svoj ritam što rezultira kontinuiranom buđenju interesa djeteta za nastavu.