Otvorena nova srednja škola EPOHA, privatna gimnazija koja počiva na „učenju iskustvom“ i podučavanju waldorfskom metodologijom

 

EPOHA, privatna gimnazija s pravom javnosti koja počinje s radom u 2020/21 pedagoškoj godini, a nalazi se u Podsusedu, Prigornica br.2. 12.03.2020., otvorila je svoja vrata svečanim otvorenjem koje je održano u prostoru škole.

Kako su pripreme za upise u srednju školu u tijeku objavljujemo video otvorenja s porukom što EPOHU diferencira u srednjoškolskom obrazovnom sustavu.

 

EPOHA, privatna gimnazija, radit će prema jezičnom gimnazijskom programu, ali na način da djeci nudi konstantne izazove u nastavi koja će ujedno biti utemeljena na iskustvenim spoznajnim metodama. U podučavanju će se koristiti metode waldorfske pedagogije. Pripremat će djecu za životne izazove te im omogućiti okruženje u kojem će naučiti kritički promišljati i nositi se s izazovima u izvršavanju zadataka. Poticat će kreativnost i podučiti ih vrijednostima koje će biti izvrstan temelj za samorazvoj i daljnje učenje, to je misija i obećanje srednje škole EPOHA.

 

Škola ima kapacitet primiti sto učenika i planira se upis prvog razreda s dva odjeljenja generaciji 2020/21.

 

„Misija naše škole jest da svako dijete ima pravo na svoje mišljenje, razumijevanje, empatiju, uvažavanje njegovih životnih okolnosti i različitosti. Svako dijete ima pravo na najbolje moguće obrazovanje i na najbolje učitelje jer su oni ti koji će znanjem dotaknuti djecu i usmjeriti ih.“ izjavila je u videu Renata Brekalo, prof., osnivačica i ravnateljica EPOHE, privatne gimnazije.

 

“Izuzetno nam je važno da djeca tijekom obrazovanja imaju nastavnike koji će prepoznati kvalitete i talente koje svako dijete ima, te da djetetu pomognu da ih otkrije i njima doprinese društvu i svojoj zajednici. To je ono što ćemo raditi u Epohi.“, istaknula je Lea Brezar, poduzetnica, spisateljica i pjesnikinja, osnivačica EPOHE, privatne gimnazije.

 

„U ovoj ću školi svo svoje vrijeme povjeriti roditeljima, djeci i kolegama kako bismo zajedno izgradili kvalitetnu školu kakvu zaslužuje svako dijete. Zajedništvom činimo stupove ove prekrasne škole. Razumijevanje koje dajemo djeci vodit će nas prema našem cilju.“, izjavila je pedagoška voditeljica EPOHE, Jelena Acman.