Druga godina izlaženja, 2021./22., I. broj

NOVA EPOHA NAŠEG ŽIVOTA

Novi prijatelji, novi profesori, SVE novo, a ponajprije nova škola u kojoj ćemo steći još puuuno toga… Novo razdoblje našega života – nova Epoha!

Svi smo sigurno već stekli neke nove prijatelje, nova društva i profesore s kojima ćemo provesti cijelu godinu učeći kroz igru, zabavljajući se i na kraju nešto i naučiti.

Moramo biti spremni za nove radne pobjede, kao što je mene i moje prijateljice prvi dan zaposlila prof. Vanja pisanjem ovih novina, ali svaki zadatak dobro dođe 🙂

Veselimo se svemu novome kao i prvom danu ovoga tjedna, ujedno i prvom danu škole!

Karla, 7. razred

Četvrtak, 9.9.2021.

Dan četvrti, gledam četiri iksića na komadu papira koji mi je dala Karla. Karla je moja nova prijateljica i ima zanimljive ideje, osobito ova gdje križamo dane do kraja školske godine. Danas ću križić obojati crvenom bojom jer danas je poseban dan, pripremili smo predstavu u samo 3 dana! Baš se veselim! Ma koga zavaravam? Hoću li to dobro odraditi? Moja uloga je Mokoš, a ona koristi tako čudne riječi, uff, hoće li drugi primijetiti kako sam napeta. Idem još jednom pročitati tekst.

….

Jess!! Bili smo najbolji! Čak smo pohvaljeni. Čak smo se zabavili! Koliko još iksića do nove školske godine i nove predstave?:-)

Petra 7.razred

Doček prvašića

U četvrtak 9.9.2021. godine oko 9 sati, svi razredi naše škole u dvorištu su se pripremali za priredbu dočeka prvašića.

Priredba je započela točno u 10 sati, kada je sva naša publika stigla. Naša publika bili su naši đaci prvaci i njihovi roditelji. Svakog je prvašica na stolici dočekao suncokretni broš kojeg je naša profesorica hrvatskog jezika, Vanja Dojkić,svakom prvašiću pričvrstila za majcu. Prije početka priredbe naše su ravnateljice rekla par riječi roditeljima o kurikulumu naše škole. Nakon njihovog govora, priredba je počela. Prvo su nastupali naši 2. i 3. razredi s recitacijom pjesmice, a onda nakon najave profesorice Vanje, bili smo na redu i mi. 4., 5. i 6. razredi sa lutkarskom predstvom o Nevi Nevičici i njezinom djeveru Suncu. Završetkom naše lutkarske predstave naši prvašići upoznali su i njihovu učiteljicu, vilu po imenu Kristina.

Nakon što su se upoznali sa svojom učiteljicom, počastili smo ih pjesmom Neka cijeli ovaj svijet iz poznatog hrvatskog mjuzikla Jalta Jalta. Dok smo mi učenici pjevali pjesmu, oblikovali smo čarobni tunel dobrodošlice za naše prvašiće i tako ih primili u našu školski obitelji. Želimo im uspješne i bajkovite buduće školske dane.

Laura, 8. razred

Dan škole

23.09. Prvi dan te prekrasne jeseni, ujedno i Dan škole… EPOHE!

To je bio jedan lijep i sunčan dan u školi, a pogotovo u našem dvorištu!

Započeli smo sa pjesmicom, te recitacijama, predstavom „ Ole i Trufa“, pokusom, igrama s našim profesorima i završili pozivom na Sjever, v Međimurje!

Svi smo se lijepo zabavili! Taj dan ćemo pamtiti i u veselju čekati sljedeći!

Karla, 7. razred

Podijeli na društvenim mrežama!